Geen EK-limieten in Düsseldorf, Ben Broeders stopt met hamstringpijn

  Anne Zagré (archief) komt 4 honderdsten tekort op de 60m horden.

  Op de ISTAF Indoor in Düsseldorf is het contingent Belgen voor het EK in Polen begin maart niet uitgebreid. Anne Zagré kwam 4 honderdsten tekort op de 60m horden, Michael Obasuyi 6 honderdsten.

  Zagré moet 8"10 lopen voor een ticket voor Torun van 5 tot 7 maart. Ze kwam bij haar seizoensdebuut uit op 8"14, waarmee ze 4e werd in een race gewonnen door de Nederlandse Nadine Visser (8"00). Eline Berings snelde naar de 5e plaats met een tijd van 8"22.

  De beste tijd van Zagré is 7"98, die van Berings is het BR van 7"92.

   

  Bij de mannen liep hordeloper Obasuyi naar 7"77 en een 3e plaats. Hij heeft 7"71 nodig voor het EK. Zijn PR is 7"68. De zege was met 7"64 voor de Pool Damian Czykier. 

  Broeders stopt met spierpijn, Lavillenie over 6,02 m

  Ben Broeders verging het minder. De polsstokspringer ging over 5,37 meter, maar voelde bij 5,52 meter opnieuw pijn aan zijn hamstrings. Uit voorzorg stopte hij. In november liep Broeders een scheurtje in zijn hamstrings op.

   

  De winnaar van de dag was weinig verrassend Mondo Duplantis. De Amerikaanse Zweed sprong over 6,01 meter. Daarmee had hij op dat moment de beste sprong van het jaar in handen, maar niet voor lang. 

   

  Zijn rivaal Renaud Lavillenie wipte even later op een meeting in Tourcoing immers over 6,02 meter. Het was al 5 jaar geleden dat de Fransman de grens van 6 meter nog eens overschreden had.

   

  Duplantis probeerde in Düsseldorf met 6,19 meter een gooi te doen naar zijn eigen wereldrecord (6,18m), maar voelde na 1 sprong dat dat er vandaag niet in zat.