De WK-dag van Maarten Vangramberen: "Heb het nog nooit zo koud gehad"

  Onze social-man Bavo met onze interviewende man Maarten.

  Sporza-reporter Maarten Vangramberen stond de hele dag in de frontlinie op het WK in Oostende. Hij sprokkelde reacties voor en na bij renners en rensters en voelt als geen ander het verschil met WK's in andere tijden. 

  “Het was vooral koud", reageert hij. "Het heeft de hele dag geregend. Sneeuwregen dan nog. Ik heb het nog nooit zo koud gehad op een WK. Al kan dat ook liggen aan het feit dat er geen supporters zijn."

   

  "Supporters zorgen normaal voor warmte. In normale tijden zouden hier duizenden mensen gestaan hebben. Halfdronken mensen komen dan mopjes maken of komen ons vragen stellen. Dat is volks, maar ik vind dat ook heerlijk. Nu is er niets of niemand en dat voelt ontzettend vreemd aan."

   

  "Al heeft die afwezigheid van publiek ook zo zijn voordelen. Er zijn geen files bij aankomst of vertrek en het parcours doorkruisen gaat allemaal veel gemakkelijker. Maar dat gemak zou ik snel willen inruilen voor die mensenmassa."

  Supporters zorgen normaal voor warmte. Halfdronken mensen komen dan mopjes maken of komen ons vragen stellen. Ik vind dat heerlijk

  Vangramberen sprak met renners en rensters voor en na de cross en weet dus als geen ander wat er leeft. Over de omloop is iedereen het duidelijk eens. "Het parcours is loodzwaar. Je kan zeggen dat je door het zand moet rijden op techniek. Maar het komt er hier gewoon op aan om de sterkste te zijn en de beste conditie te hebben."

   

  Of we bij de mannen ook zo een mooie cross zullen krijgen als bij de vrouwen? “ De vrouwen streden eerst met z'n drieën en in het slot was er het duel tussen Lucinda Brand en Annemarie Worst. Mathieu en Wout gaan al tot diep in de finale tegen elkaar moeten strijden om dat te evenaren."

   

  "Maar het heeft er alle schijn van dat we naar dat duel tussen Van Aert en Van der Poel zullen gaan. Hopelijk moeten ze niet afrekenen met pech en kunnen ze echt strijden zoals dat bij de vrouwen het geval was."

  Nog voorbereiden en dan... een Orval

  Wat brengt de avond nog? Maarten Vangramberen: "In aanloop naar zondag  moet ik vooral nog voorbereiden. Er moeten heel veel renners geïnterviewd worden en die vragen moeten toch een beetje origineel zijn."

   

  "Dus ga ik nog eens lezen wat ik nog niet gelezen heb, ga ik de vragen en de live-interventie voor Het journaal voorbereiden. En tot slot heb ik een Orval meegenomen. Die ga ik - van op verre afstand - opdrinken met een collega."