Fans bestormen trainingscomplex Marseille en schreeuwen preses buiten, match uitgesteld

  Ruim 300 fanatieke supporters trokken naar het trainingscomplex.

  Fanatieke supporters van Olympique Marseille hebben drastische stappen ondernomen om de gang van zaken binnen de club aan de kaak te stellen. Ze bestormden het trainingscomplex en stichtten zelfs brand aan de toegangspoort. Voorzitter Jacques-Henry Eyraud is de gebeten hond. De match van vanavond tegen Rennes is uitgesteld.

  Ongeveer 350 supporters van de Franse grootmacht troepten samen aan het trainingscomplex in Marseille. Maar het bleef niet bij spandoeken ophangen: ze staken vuurwerk af, stichtten brand en drongen zelfs de gebouwen binnen.

   

  De politie moest tussenbeide komen en pakte 25 heethoofden op. Ondertussen is de rust teruggekeerd aan La Commanderie.

   

  De frustraties stapelen zich op door de slechts sportieve prestaties van Marseille. In november streed het nog mee voor de titel, maar ondertussen is het weggezakt naar de 6e plek. 

   

  Marseille won slechts één van zijn laatste 9 wedstrijden. Vanavond had Marseille het moeten opnemen tegen Stade Rennes, de ploeg van Jérémy Doku, maar de Franse profliga stelde de match uit.

   

  Er is ook veel ongenoegen over de aanpak van Jacques-Henri Eyraud. De mediamagnaat werd in 2016 aangesteld als voorzitter door de Amerikaanse eigenaar Frank McCourt. Op enkele spandoeken wordt hij "publieke vijand nummer 1" genoemd.

  De drieste acties van de Marseille-fans:

  Ook veldbestorming in Saint-Étienne

  Ook de supporters van Saint-Étienne hebben hun onvrede geuit tijdens een training van de Franse eersteklasser. Na een 5-0-vernedering door de rivalen van Lyon staat Saint-Étienne niet ver boven de degradatieplekken.

   

  Ongeveer 300 supporters legden een trainingssessie stil met een veldbestorming. Na een tussenkomst van trainer Claude Puel en aanvoerder Mathieu Debuchy dropen de supporters weer af.