Komt dit ook bij ons terug? Volle stadions in Australië en Nieuw-Zeeland

  Tennisster Naomi Osaka hoeft geen afstand meer te houden van haar fans.

  In Australië en Nieuw-Zeeland kunnen sportliefhebbers weer zoals vroeger genieten. De tribunes zitten weer vol, spelers maken tijd voor selfies en van mondmaskers is geen sprake meer.

  Aan de andere kant van de wereld leven ze weer (bijna) virusvrij. Australië en Nieuw-Zeeland hebben hun poorten dichtgeketend en wie er toch inkomt, moet eerst in quarantaine.

   

  Zuur voor topsporters zoals de tennissers die binnenkort aan de Australian Open deelnemen. Zij hebben 2 weken in een hotelkamer moeten leven, maar het resultaat is wel aangenaam. Aan de andere kant van de wereld spelen ze weer met publiek in de tribunes.

   

  In Adelaide mochten topspelers vandaag een eerste keer proeven van het oude normaal. Toppers zoals Novak Djokovic, Serena Williams en Naomi Osaka konden er weer op de foto met hun fans. Afstand houden hoefde niet meer, een mondmasker dragen evenmin.

  IN BEELD: Tennis- en zeilfans down-under

  Novak Djokovic wordt in een park in Adelaide omringd door fans.

  De Roemeense topspeelster Simona Halep slaat een babbeltje voor ze de auto instapt.

  Naomi Osaka poseert voor een selfie.

  Ook na een demonstratiewedstrijd maakt ze tijd voor het publiek.

  "Dank je allemaal om weer op post te zijn. Jullie maken onze dag, zelfs ons jaar", sprak Novak Djokovic na zijn demonstratiematch in Adelaide. "Dat is erg lang geleden. Ik apprecieer het ten zeerste."

  In Nieuw-Zeeland staan de kaaien vol voor zeilfans die de voorrondes van de America's Cup bijwonen.