Sanne Cant houdt de WK-boot af: "Ik zal wel zien waar het schip strandt"

  Sanne Cant verkende gisteren het parcours in Oostende.

  Sanne Cant werd vier jaar geleden Belgisch kampioen in Oostende. Droomt de 30-jarige kopvrouw van het Belgische team stiekem ook van een regenboogtrui op datzelfde parcours? "Er moet niets, ik zak voor het eerst in negen jaar tijd zonder druk af naar het WK."

  "Er moet niets"

  In 2017 veroverde Cant de nationale driekleur aan de kust. Ze rekende toen af met Laura Verdonschot, die verrassend sterk voor de dag kwam in Oostende. Cant, drievoudig wereldkampioene, heeft dus goede herinneringen aan het WK-parcours.

   

  "Het rondje is anders dan tijdens het BK, maar ik kom hier heel graag", zegt Cant een dag voor de wedstrijd. "Het is volledig ander zand dan in de Kempen, echt schelpenzand zoals ze bij ons zeggen. Het is iets dikker en grover om door te rijden."

   

  Is Cant klaar om de Nederlandse vrouwen het vuur aan de schenen te leggen? "De conditie is goed. Ik heb heel hard gewerkt en ik denk niet dat ik met veel druk naar de start kan gaan. Ik ben voor het eerst in negen jaar tijd geen favoriet om op het podium te staan. "

   

  "De druk is dus een stuk minder. Er moet niets en ik zal wel zien waar het schip strandt."

  Ik denk niet dat ik met veel druk naar de start moet gaan. Ik ben voor het eerst in negen jaar geen favoriet om op het podium te staan. 

  "De sterkste en meest technische gaat hier winnen"

  Welke Nederlandse in het "Hollands blok" is voor Cant de favoriete? "Dat "Hollands blok" vind ik altijd een beetje moeilijk om te zeggen. Er heeft niemand iets aan dat een landgenoot wint. Dat is op de weg misschien anders, maar in het veld kan je geen spoor trekken voor een ander. Iedereen gaat zijn eigen koers moeten rijden."

   

  "De sterkste en meest technische gaat hier naar voren komen en volgens mij ook de wedstrijd winnen. Hoor ik daar nog bij? Elke wedstrijd moet gereden worden en alles kan altijd, maar ik stond een heel seizoen lang niet op het podium en moet dat dus niet gaan verkondigen nu."

  Elke wedstrijd moet gereden worden en alles kan altijd, maar ik stond een heel seizoen niet op het podium en moet dat dus niet gaan verkondigen nu.