Los Angeles Lakers verliezen verrassend van staartploeg Detroit Pistons

  LeBron James (in het geel) speelde niet zijn beste wedstrijd voor de Lakers.

  De Los Angeles Lakers zijn even het noorden kwijt in de NBA. Na de nederlaag in Philadelphia, waren vannacht ook de Detroit Pistons verrassend veel te sterk voor de titelverdediger. 

  Voor de wedstrijd tegen de Lakers waren de Pistons het op één na slechtste team in de NBA met 4 overwinningen 14 nederlagen. Ook zonder sterkhouder Anthony Davis zou een tripje naar Motown wel goed moeten aflopen voor de titelverdediger uit LA, niet?

   

  Neen, dus! De Lakers doken nog wel met een voorsprong van 2 punten de rust in, maar daarna ging het steil bergaf. De 34 punten na de pauze waren het laagste aantal sinds LeBron James in 2018 bij de Lakers kwam. 

   

  De Pistons bleven wel op niveau een haalden he uiteindelijk met 107-92. Toch een kleine schok voor LA, maar van paniek geen sprake nu het team terug is gezakt naar de derde plaats in het Westen (14-6) na de twee opeenvolgende nederlagen.

   

  "Dit kan gebeuren", zei LeBron James achteraf. "We moeten naar de oorzaken zoeken, ze aanpakken en ons herpakken tegen Boston."

   

  Nog vannacht haalden de stadsgenoten van de Clippers het met 105-109 van de Miami Heat, verliezend finalist vorig seizoen. Verrassend, aangezien de Clippers het zonder sterspelers Kawhi Leonard en Paul George moeten doen door de coronamaatregelen.

  De NBA-uitslagen van vannacht:

  Houston Rockets - Portland Trail Blazers: 104-101

  Detroit Pistons - Los Angeles Lakers: 107-92

  Miami Heat - LA Clippers: 105-109

  Phoenix Suns - Golden State Warriors: 114-93