Toptennissers genieten van vrijheid na quarantaine en spelen meteen demonstratiematchen

  Novak Djokovic maakt in een park kennis met de Australische voetbalvariant.

  Een dikke week voor de start van de Australian Open is de quarantaine afgelopen voor het gros van de deelnemers. Topspelers als Novak Djokovic, Rafael Nadal en Serena Williams genoten meteen van hun vrijheid in Adelaide. Na een dagje uit trokken ze ook meteen de tennisarena in voor enkele demonstratiematchen.

  Maandag 8 februari gaat de Australian Open van start in Melbourne. Om te kunnen deelnemen, hebben de tennisspelers 2 weken in een hotelkamer moeten leven. Australië is al een tijd virusvrij en wil dat graag zo houden.

   

  Vandaag liep de quarantaine af voor veel spelers. Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, trok meteen naar een park in Adelaide en maakte er kennis met Australian football.

  Novak Djokovic mag meteen handtekeningen uitdelen.

  Demonstratiematchen

  Daarna speelde hij ook een demonstratiepartijtje tegen het Italiaanse talent Jannik Sinner. De eerste set liet Djokovic zijn landgenoot Filip Krajinovic spelen, omdat hij nog verzorging nodig had. De tweede set nam de topper zelf voor zijn rekening. De toeschouwers zagen het Servische duo winnen met 2x 6-3.

  Novak Djokovic test zijn forehand uit.

  ... en zijn backhand.

  Novak Djokovic en Filip Krajonovic krijgen een authentieke boomerang.

  Novak Djokovic maakt ook een jonge Australiër blij.

  Serena Williams zocht met haar dochter de zoo van Adelaide op. In de namiddag speelde ook zij een oefenpartij. De 7-voudige Australian Open-winnares klopte nummer 3 van de wereld Naomi Osaka na een superset: 6-2, 2-6 en 10/7.

  Novak Djokovic, Rafael Nadal en Naomi Osaka genieten van hun eerste dag vrijheid in Australië.

  Ook Naomi Osaka stapt meteen het tennisterrein op voor een oefenmatch.

  Naomi Osaka en Serena Williams.

  De man en het dochtertje van Serena Williams in de tribunes.