Alweer 13.750 euro coronaboetes, STVV en Gent de grootbetalers

  De Pro League heeft aan zes clubs een boete opgelegd voor inbreuken op het coronaprotocol op speeldagen 21 en 22 van de Jupiler Pro League. In totaal gaat het om 13.750 euro. AA Gent en STVV moeten elk 5.000 euro boete betalen.

  De Pro League zag vijf individuele inbreuken de afgelopen twee speeldagen. Elk goed voor een boete van 750 euro. Dat was het geval voor doelpuntenvieringen van Fashion Sakala en Marko Kvasina bij KV Oostende tegen Antwerp. 

   

  Ook voor Ali Gholizadeh (Sporting Charleroi) na de gelijkmaker van Dessoleil tegen OHL (1-1). Theo Bongonda (Genk) en Danel Sinani (Waasland-Beveren) werden op de midweekspeeldag door de match delegate betrapt op het niet dragen van een mondmasker.

   

  AA Gent en STVV moeten elk 5.000 euro ophoesten na hun onderlinge partij (1-1). De spelers van Gent vergaten even de coronaprotocollen bij de gelijkmaker in de slotminuut, want gingen om elkaars nek hangen.

  Bij STVV werd er even geknuffeld na de wondermooie goal van Colidio, maar er was vooral het wansmakelijke incident met Yuma Suzuki. 

   

  De Japanner spuugde na een discussie in de richting van Castro-Montes. Scheidsrechter en VAR zagen het niet, maar de Pro League straft STVV er nu alsnog voor.

  Boetes zijn voor Tele-onthaal

  De opgelegde boetes worden integraal doorgestort naar Tele-Onthaal en Tele Acceuil. Tot dusver werden er tien inbreuken vastgesteld op de coronaprotocollen, goed voor in totaal 30.000 euro. 

   

  "De Pro League vraagt de clubs, spelers en staf aan de vooravond van een nieuwe speeldag met aandrang om de maatregelen uit het protocol op te volgen", klinkt het.