Philippe Gilbert hervat competitie in Marseillaise: "Te vroeg voor resultaten"

  Philippe Gilbert is 38 jaar en kopman van Lotto-Soudal.

  Terwijl alle ogen zondag op het strand van Oostende gericht zijn voor het WK veldrijden, wordt in Frankrijk met de GP La Marseillaise de eerste Europese koers van het jaar met naam en faam gereden. Mét Philippe Gilbert, die er de competitie hervat na zijn zware knieblessure. "Het is nog veel te vroeg om over resultaten te spreken."

  Vorige week was er de 1.2-koers in Valencia, waar geen WorldTour-ploegen mochten meedoen. Die zijn zondag wel volop van de partij in de GP La Marseillaise (1.1). "Het deelnemersveld is heel sterk", blikt Gilbert voor. 

   

  "Normaal is dat niet zo, maar door de vele uitgestelde koersen door corona in Spanje en andere landen zakken veel goeie renners naar de eerste koers in Frankrijk af. Het belooft een hervatting van heel hoog niveau te worden."

   

  "Ik kruis mijn vingers dat de koersen in Frankrijk mogen blijven doorgaan." 

  Gilbert rijdt immers na de Marseillaise zondag ook de Ster van Bessèges (3-7 februari) en de Ronde van de Provence (11-14 februari). "Dat zijn heel lastige koersen met een mooi parcours. Ik ben gelukkig dat ik daar mag rijden."

  "Ik moest bijna van 0 herbeginnen, goeie gevoel keert wel terug"

  Gilbert houdt geen rekening met resultaten. "We hebben een goede teamstage achter de rug in Spanje met de kern voor de klassiekers. Maar ik blijf voorzichtig in mijn verwachtingen."

   

  "Mijn enige doel is om de competitie te hervatten en ritme op te doen. Een goed resultaat zou een droom zijn, maar het is te vroeg voor mij om daarover te praten. Ik wil hier gewoon mijn voorbereiding finetunen."

   

  Gilbert komt immers van ver. Hij brak zijn knieschijf in de Tour en kwam te snel terug om nog iets van de klassiekers in het najaar te redden. Maar dat werd uiteindelijk niets. "Ik kon pas veel later dan verwacht weer hervatten. Mijn conditie was bijna nul. Ik heb heel hard moeten werken."

   

  "Vandaag de dag is het goeie gevoel op de fiets weer terug, maar ik blijf voorzichtig."

   

  Zowel qua resultaat, als voor corona: "De ploeg heeft de coronasituatie goed aangepakt met de verschillende bubbels en hotels. Met de volle focus op het vermijden van besmettingen."

   

  "Ik ben ook heel voorzichtig en momenteel ook in goeie gezondheid. Fingers crossed dat dat zo blijft."