LeBron James geeft Joel Embiid een duw en de Lakers verliezen de topper

  De topper in de NBA tussen de koploper in de Western Conference, de Los Angeles Lakers, en de leider in de Eastern Conference, Philadelphia, is op een zege voor Philadelphia uitgedraaid: 107-106. Hét moment van de match was een onsportieve fout van LeBron James op Joel Embiid.

  De Los Angeles Lakers liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar met een geweldige slotsprint (0-13) kwamen LeBron James en co op voorsprong in de slotfase. Het laatste woord was echter voor Tobias Harris van Philadelphia.

   

  Met nog 2,4 seconden op de klok gooide hij de 107-106-eindstand op het scorebord. Harris bezorgde de Lakers pas de eerste uitnederlaag van het seizoen, de 5e in totaal. De Philadelphia 76ers tellen 13 zeges en 6 nederlagen.

   

  Joel Embiid was de topscorer bij Philadelphia met 28 punten. Ben Simmons tekende met 17 punten, 11 rebounds en 10 assists voor een 'triple-double'. Bij de Lakers moest het vooral komen van LeBron James (34 punten) en Anthony Davis (23 punten).

  Bekijk de score van de overwinning van Tobias Harris

  LeBron James wordt niet uitgesloten voor deze duw

  Tijdens en na de match werd nog druk gesproken over een incident tussen Joel Embiid, de sterspeler van Philadelphia, en LeBron James. Embiid ging de lucht in voor een dunk en kreeg tijdens zijn sprong een duw van James.

   

  Embiid kwam ten val en greep meteen naar zijn rug. De refs bekeken de beelden en het kwam James op een onsportieve fout te staan, maar hij werd niet uitgesloten. Dat hadden Embiid en 76ers-coach Doc Rivers willen zien.

   

  "Eerst en vooral was het gevaarlijk wat LeBron deed", zei Embiid na de match. "Ik ben er zeker van dat als ik zoiets had gedaan, dan was ik zeker uitgesloten." Niet lang na de fout van James kreeg Embiid zelf een onsportieve fout tegen na een elleboog op Anthony Davis. "Als je beide fouten vergelijkt, dan verdiende ik dat niet."

  De topmomenten van Embiid en Simmons tegen de Lakers

  De NBA-uitslagen van woensdag:

  • New Orleans - Washington 124 - 106   
  • San Antonio - Boston 110 - 106   
  • Atlanta - Brooklyn 128 - 132 (n.v.)   
  • Miami - Denver 82 - 109   
  • Philadelphia - Los Angeles Lakers 107 - 106   
  • Toronto - Milwaukee 108 - 115   
  • Golden State - Minnesota 123 - 111   
  • Phoenix - Oklahoma City 97 - 102  
  • Utah - Dallas 116 - 104   
  • Charlotte - Indiana 106 - 116   
  • Cleveland - Detroit 122 - 107   
  • Orlando - Sacramento 107 - 121