Sven Nys over kink in de kabel met Sven Vanthourenhout: "Na WK uitpraten"

  Sven Nys; "Ik ben geschrokken van die uitspraken van Sven."

  België behaalde een jaar geleden 1 wereldtitel in Dübendorf en dat was te danken aan Thibau Nys. Nu werd Nys junior niet geselecteerd door bondscoach Sven Vanthourenhout, nochtans jarenlang de beste vriend van vader Sven Nys. In Extra Time Cross werd duidelijk dat er toch wat ruis op de lijn zit. "Na het WK moeten we dit eens uitpraten."

  Thibau Nys werd door corona verplicht om zijn eerste seizoen bij de beloften bij de profs af te werken. Zijn prestaties konden bondscoach Sven Vanthourenhout niet overtuigen hem mee te nemen naar Oostende, waar hij wel in zijn eigen leeftijdscategorie om de wereldtitel had kunnen strijden.

   

  Een bittere pil voor vader en zoon Nys, die nog een extra wrange nasmaak kreeg door een interview met de bondscoach in Het Nieuwsblad. Die liet optekenen dat de ploeg na zijn vertrek naar de wielerbond te veel is geëvolueerd naar "Team Thibau".

   

  "Daar ben ik toch van geschrokken", geeft Sven Nys in Extra Time Cross toe. "We hebben de voorbije jaren toch ook nog leuke dingen laten zien, met Toon Aerts en Lars van der Haar. En we pakten dit seizoen nog nooit zo veel publiciteit met Lucinda Brand."

   

  "Ik probeer gewoon, ook zonder Sven, mijn best te doen en dat gebeurt met vallen en opstaan. Net zoals bij hem bij de bond."

  Sven Nys en Sven Vanthourenhout in betere tijden.

  "Wou hij tonen dat hij onafhankelijke beslissingen kan nemen?"

  De woorden van Vanthourenhout zijn niet goed gevallen bij Sven Nys. "Ik heb mij daar toch ook vragen bij gesteld. Ik vond het ook jammer, want we hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden."

   

  "Veel mensen denken dat Sven bij de bond zit dankzij mij, terwijl dat absoluut niet het geval is. Misschien wou hij aan de buitenwereld tonen dat hij ook onafhankelijke beslissingen kan nemen. Hij wou daar misschien een punt van maken en daar is Thibau dan het slachtoffer van geworden."

   

  "Er zijn helemaal geen spanningen tussen Sven en mij, maar als alles gaan liggen is na het WK moeten we dat toch eens uitpraten. Dat is nodig, vind ik."

  Bekijk het fragment uit Extra Time Cross

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time Cross