De turnoefening die al 10 miljoen keer bekeken werd: "Black essence" van Nia Dennis

  "Ik wilde er een dansfeest van maken", zegt Nia Dennis

  De grondoefening van Nia Dennis mag technisch misschien minder hoogstaand zijn dan eentje van Simone Biles, ze gaat wel viraal door de mooie dansprestatie op de tonen van Kendrick Lamar, Beyoncé en Missy Elliott. 

  Nia Dennis (21) turnt en studeert aan de universiteit van Californië. Op sociale media gaat ze viraal met haar atypische grondoefening tijdens een wedstrijd tegen Arizona State. 

   

  Ze danst onder andere op de hip-hopbeats van Kendrick Lamar, Missy Elliott en 2Pac. Allemaal Afro-Amerikaanse artiesten die haar inspireren. “Deze oefening staat voor alles wat ik ben, ik wilde er een dansfeest van maken”, zegt ze. Missy Elliott reageerde op Twitter met een emoji van een vlammetje.

   

  Volgens Nia Dennis kwam de inspiratie van de Black Lives Matter-protesten. Haar oefening verbaasde niet alleen de jury, maar ook haar tegenstanders, beroemdheden en fans. Intussen werd de video meer dan 10 miljoen keer bekeken op Twitter.