Belgische skiër Armand Marchant laat zich weer zien in topslalom

  Armand Marchant is zichtbaar tevreden na zijn run.

  Armand Marchant (23) heeft zich nog een keer laten zien op het hoogste niveau. Gisteravond skiede de man uit Luik naar zijn eerste Wereldbekerpunten van het seizoen. Hij werd 16e in de slalom in Schladming (Oos).

  In het skiën zijn het vooral de deelnemers uit de Alpen die uitblinken, maar de laatste jaren komt er ook af en toe een Belg piepen. Vorig jaar verbaasde Armand Marchant met een 5e plaats in Zagreb, gisteren werd hij 16e in Schladming, een slalomwedstrijd waar normaal gezien zo'n 50.000 toeschouwers voor de sfeer zorgen.

   

  In hevig sneeuwweer finishte Marchant in de eerste run als 22e en plaatste zich zo voor het eerst dit seizoen voor een tweede run. Daarin werd hij 13e, goed voor de 16e plaats in de eindstand op 2"95 van winnaar Marco Schwarz.

   

  De Oostenrijkse topper won in 1'44"04 voor de Fransen Clement Noël (op 0"68) en Alexis Pinturault (op 0"82).

  De Oostenrijker Marco Schwarz wint.

  De Fransen Clement Noël (l) en Alexis Pinturault (r) eindigen binnen de seconde.

  Armand Marchant finisht met de 16e tijd.

  Sam Maes was niet van de partij, hij revalideert van een knieblessure. Tom Verbeke skiede wel mee in Schladming, maar haalde de aankomst van de eerste run niet.