Ødegaard nog maar eens op avontuur: Real leent hem uit aan Arsenal

  Martin Ødegaard heeft nog maar eens een nieuwe outfit om in zijn kast te hangen. De Noorse middenvelder trekt tot het einde van het seizoen op uitleenbasis naar Arsenal. Hij komt over van Real Madrid waar het toch weer niet gelukt is voor het voormalige toptalent.

  Op zijn 16e tekende Ødegaard als grote voetbalbelofte een contract bij Real Madrid. De Noorse middenvelder mocht rijpen in de Eredivisie bij Heerenveen en Vitesse, maar keerde vorig seizoen terug naar Spanje.

   

  Hij draaide een jaar mee bij Real Sociedad en maakte daar indruk op zijn werkgever want Real haalde hem opnieuw naar het eigen huis. Daar lukte het in de eerste helft van het seizoen niet voor Ødegaard en dus vroeg hij om voor de 4e keer op huurbasis te mogen vertrekken.

   

  Hij haalde zijn slag thuis en gaat naar Arsenal tot het einde van het seizoen. Daar zou hij de vervanger kunnen worden van Mesut Özil, al kwam die de laatste tijd ook niet veel meer in actie. De Noor krijgt rugnummer 11 in Londen.