IN BEELD: Carlos Sainz draait zijn eerste rondjes in een Ferrari

  Carlos Sainz jr. in een Ferrari uit 2018.

  De Spanjaard Carlos Sainz jr. beleeft een bijzondere dag. De 26-jarige Formule 1-coureur zit voor het eerst in een Ferrari. De nieuwe rijder van de Italiaanse renstal draaide rondjes op het testcircuit Fiorano.

  Om zich voor te bereiden op zijn eerste seizoen bij Ferrari mag Carlos Sainz jr. vandaag een eerste keer een rode bolide besturen. Op het testcircuit Fiorano in Italië draait hij aan het stuur van een SF71H, de Ferrari die zijn voorganger Sebastian Vettel de vicetitel opleverde in 2018.

   

  Op de nieuwe Ferrari is het nog even wachten. Die mag Sainz jr. een eerste keer uitproberen tijdens de testdagen in maart in Bahrein.

  Carlos Sainz jr. in een Ferrari:

  Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat op 28 maart van start met de Grote Prijs van Bahrein. Daar zal Carlos Sainz jr. zijn debuut maken voor Ferrari. Charles Leclerc wordt zijn teammaat.