CL volleybal: Aalst kan sterke start niet doortrekken tegen Belchatow

  Aalst heeft ook zijn 5e match in de Champions League volleybal verloren. Tegen topploeg Belchatow ging het nochtans met de eerste set aan de haal. Maar in het vervolg van de match moest het toch weer de wet van de sterkste ondergaan.

  Gisteren leek Aalst zijn laatste kans op een zege in deze Champions League vergooid te hebben, want met enkel nog Belchatow en Kedzierzyn voor de boeg was het staartje van deze campagne loodzwaar.

   

  Belchatow mocht bovendien in eigen zaal spelen. Een bonus bleek dat aanvankelijk niet, want Aalst kon rekenen op een sterke Van de Velde, amper 18 jaar, en Oprins. De Polen kregen een onthutsende 25-17 aangesmeerd.

   

  Ook in het begin van de 2e set bleef Aalst op hoog niveau acteren, al kwam Belchatow wel stapvoets in de match. Terwijl de vuurkracht van Aalst afnam, werd die van de Polen steeds groter.

   

  Zo kregen we toch weer het geijkte patroon voor Aalst in deze Champions League. Na 25-20, 25-18 en nog eens 25-20 trok Belchatow het laken toch naar zich toe. Een must voor de gastheer van dit 2e toernooi, als het nog de ambitie heeft om door te stoten.

  Aalst in Champions League

  programma groep A
  toernooi 1
  Aalst Fenerbahçe 2-3
  Aalst Belchatow 0-3
  Kedzierzyn Kozle Aalst 3-0
  (alle duels worden gespeeld in Kedzierzyn Kozle)
  toernooi 2
  Aalst Fenerbahçe 0-3
  Aalst Belchatow 1-3
  Kedzierzyn Kozle Aalst 3-1
  (alle duels worden gespeeld in Belchatow)
  stand in groep A
      W-V sets ptn
  1. Kedzierzyn Kozle (Pol) 6-0 18-3 17
  2. Belchatow (Pol) 4-2 14-9 13
  3. Fenerbahçe (Tur) 2-4 8-14 5
  3. Aalst 0-6 4-18 1