Ex-PSG-coach Thomas Tuchel volgt Frank Lampard op bij Chelsea

  Thomas Tuchel heeft na zijn ontslag bij PSG niet lang op een nieuwe uitdaging moeten wachten. Chelsea hoopt dat de Duitse trainer meer uit de peperdure selectie van de Londense club kan halen.

  De eerste tekenen onder Frank Lampard waren hoopvol, maar de voorbije maanden ging het steil bergaf met Chelsea en dus moest grote baas Roman Abramovitsj ingrijpen. Thomas Tuchel krijgt nu de taak Chelsea weer richting de Champions League te loodsen.

   

  "Ik heb heel veel respect voor het werk dat Frank Lampard hier heeft verricht, ook als speler", zegt Tuchel. "Anderzijds kan ik niet wachten om mijn nieuwe team te ontmoeten en te kunnen werken in de meest opwindende competitie ter wereld."

   

  Chelsea wordt de 4e club op het hoogste niveau van Tuchel. Eerder coachte hij in Duitsland Mainz en Dortmund en in Frankrijk PSG. Met die laatste won hij onder meer 2 titels en een beker, maar vanwege de teleurstellende resultaten werd hij daar eind 2020 toch ontslagen.