"Sommige voetbalclubs willen opnieuw beginnen in 4e provinciale"

  Deze zitjes blijven dit seizoen leeg.

  Een rondvraag bij meer dan 500 Vlaamse voetbalclubs leert dat 8 procent vreest de tent te moeten sluiten. De federatie Voetbal Vlaanderen nuanceert. "Die verhalen hebben wij nog niet gehoord. Wel dat clubs aan een fusie of een nieuwe start denken", reageert voorzitter Marc Van Craen.

  Een grootschalige enquête bevestigt dat de voetbalclubs het moeilijk hebben in deze coronacrisis. De wedstrijden gaan niet door en de kantines blijven gesloten. 1 op de 12 clubs vreest zelfs de activiteiten definitief te moeten stopzetten.

   

  "Het verbaast me niet dat clubs kreunen onder de pandemie. Financiële moeilijkheden zijn er zeker", reageert Marc Van Craen, "maar clubs die de handdoek willen gooien? Neen, daar is het te vroeg voor."

   

  "Wel zijn er clubs die aan een fusie denken. Of clubs die in 4e provinciale opnieuw willen beginnen. Omdat de kosten daar lager liggen."

   

  "Misschien is het een paniekreactie", gaat de voorzitter voort. "Dit seizoen zal het financieel allesbehalve een hoogvlieger worden voor het Vlaamse voetbal."

   

  "Daarom hoeft het ook niet automatisch een catastrofe te worden. Want naast een verlies aan inkomsten, zijn de uitgaven ook gezakt", stipt Van Craen aan.

   

  "Half mei zullen we een beter zicht op de situatie krijgen. Dan moeten de inschrijvingen voor volgend seizoen binnen zijn."

   

  "Volgend seizoen moest alleszins normaal kunnen verlopen: met publiek. Anders wordt het wel een drama", besluit de voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

  Volgend seizoen moet alleszins normaal kunnen verlopen. Anders wordt het wel een drama.

  Marc Van Craen (Voetbal Vlaanderen)

  Marc Van Craen: "Er zijn minder inkomsten, maar ook minder uitgaven."