Adrie Koster krijgt C4 bij Willem II, Reza bezegelt zijn lot met hattrick

  Adrie Koster coachte in België Club Brugge en Beerschot.

  Willem II heeft Adrie Koster bedankt voor bewezen diensten. De 66-jarige Nederlandse coach staat na 18 speeldagen op de 17e plaats met amper 10 punten. De ex-coach van Club Brugge en Beerschot was de voorbije 2 seizoen nog erg succesvol bij de Nederlandse club.

  Koster was aan zijn 3e seizoen bij Willem II bezig. In 2019 speelde hij de bekerfinale, verloren tegen Ajax, vorig seizoen zorgde hij met de club voor het eerste Europese ticket sinds 2005.

   

  In de door corona stopgezette competitie stond Willem II 5e, zijn beste resultaat sinds 1999. 

   

  Maar in de nieuwe jaargang loopt het voor geen meter. Willem II kon nog maar 2 keer winnen en verloor al 12 keer. Zo belandde het op de 1e degradatieplaats.

   

  De thuisnederlaag tegen PEC Zwolle (1-3, met een hattrick van Reza (ex-STVV en -Standard)) bezegelde zijn lot.

   

  Opvallend: in november verlengde de club het contract van Koster nog tot 2022. Bij de club uit Tilburg spelen de Belgen Jorn Brondeel, Lindon Selahi, Elton Kabangu en Mike Trésor Ndayishimiye.

  Koster: "Spijtig dat het zo gelopen is"

  Technisch directeur Joris Mathijsen: "Wij zijn Adrie erg dankbaar voor de mooie prestaties die we samen met hem bereikt hebben. Gedurende ruim 2,5 jaar hebben we erg prettig met Adrie samengewerkt. Toch voelen we ons nu genoodzaakt om gezien de tegenvallende resultaten van dit seizoen in het belang van de club dit zeer moeilijke besluit te nemen.’"

   

  Adrie Koster: "Ik heb bij Willem II fantastische jaren gehad en erg fijn kunnen werken. Door verschillende omstandigheden is het dit seizoen niet gelukt om in lijn met de afgelopen jaren goed te presteren. Dat is doodzonde en het is spijtig dat het zo gelopen is."