Scherpe Giants-preses: "Gebrek aan inzet was nauwelijks te geloven"

  De Antwerp Giants verloren op korte tijd 4x van directe rivaal Oostende.

  In de Beker van België is de regerende bekerhouder Antwerp Giants het voorbije weekend roemloos uitgeschakeld door Oostende. Giants-voorzitter Bjorn Verhoeven, die vorig jaar de fakkel overnam van Roger Roels, keek met grote ogen naar de povere prestatie van zijn team.

  In de dubbele confrontatie met Oostende in de kwartfinales van de beker konden de Antwerp Giants eigenlijk op geen enkel moment aanspraak maken op het ticket voor de halve finales. Vooral de gebrekkige wedstrijdmentaliteit bij de Giants zit voorzitter Bjorn Verhoeven dwars.

   

  "Dat Oostende de betere ploeg is, dat wisten we. Ze staan momenteel een heel stuk verder dan wij. Maar het gebrek aan inzet en de desinteresse van ons team zijn nauwelijks te geloven", reageert Verhoeven bij Sporza.

   

  "Mochten onze fans in de zaal gezeten hebben, zou het wellicht nooit zover gekomen zijn, al mag dat geen excuus zijn."

   

  "Voor ik zondag naar de Lotto Arena reed, heb ik de voetbalwedstrijd Club Brugge-Racing Genk gevolgd. Toen de thuisploeg op achterstand kwam, zette heel het team, onder leiding van Ruud Vormer, niet één maar drie tanden bij. Met succes, want die over-mijn-lijkmentaliteit leverde Club Brugge nog een verdiende zege op. Het contrast met onze Giants kon niet groter zijn."

  Het gebrek aan inzet en de desinteresse van ons team waren nauwelijks te geloven.

  Antwerp Giants-voorzitter Bjorn Verhoeven

  "Coach Beghin staat niet ter discussie"

  Bjorn Verhoeven is niet het soort voorzitter die na een nederlaag de puntjes op de i komt zetten in de kleedkamer. "Maar wees gerust: er zullen de volgende dagen pittige gesprekken volgen", is Verhoeven scherp.

   

  "Het bestuur zal de coaches en de spelers duidelijk maken dat die lakse houding op het parket absoluut niet getolereerd wordt. Indien nodig zullen er in de komende weken nog dingen veranderen."

   

  Staat coach Christophe Beghin ter discussie? "We hebben nog altijd het volste vertrouwen in onze coach, zijn assistenten en sportief manager Guy Muya, maar als er spelers vervangen moeten worden, zullen we dat doen."

   

  "Basketbal is een ploegsport. Wie alleen voor zijn statistieken speelt, hoort hier niet thuis. We kijken hoe dan ook uit naar versterking. In de beker zijn we kansloos uitgeschakeld, maar we blijven ambitieus in de competitie. Uiteraard is Oostende torenhoog titelfavoriet, maar wij willen zeker de eerste uitdager blijven."

  Antwerp Giants-coach Christophe Beghin