Rusada gaat niet in beroep tegen schorsing van 2 jaar: "In belang van atleten"

  Het Russische antidopingagentschap gaat niet akkoord met de schorsing, maar legt er zich bij neer in het belang van de atleten.

  Het Russische antidopingagentschap (Rusada) zal geen beroep aantekenen tegen de 2-jarige schorsing van Rusland voor internationale sportevenementen. Vorige maand sprak het Internationaal Sporttribunaal (TAS) die schorsing uit vanwege grootschalig dopinggebruik.

  Het TAS halveerde midden december de 4-jarige schorsing van Rusland, die loopt nu tot en met 16 december 2022 en geldt dus voor onder meer de Olympische Zomerspelen van komende zomer in Tokio en de Winterspelen van 2022 in Peking.

   

  Het Rusada benadrukt vandaag dat het nog steeds "helemaal niet akkoord gaat" met de schorsing, maar het antidopingagentschap zal geen beroep aantekenen "om de belangen van de Russische atleten bovenaan te plaatsen".

   

  De beslissing van het TAS impliceert dat Russische atleten tijdens de schorsing niet onder Ruslands naam, vlag en volkslied mogen aantreden. Atleten die een onberispelijk dopingverleden kunnen aantonen, kunnen wel onder neutrale vlag in actie komen.

   

  Tijdens de 2-jarige schorsing mogen verder geen belangrijke internationale sportevenementen plaatsvinden in Rusland.