Leonard brengt Clippers naast Lakers, Washington mag nog eens spelen en verliest

  Kawhi Leonard, dé man bij de Clippers alweer zondagavond.

  Voor de 7e keer op een rij hebben de LA Clippers gezegevierd in de NBA, 108-100 tegen Oklahoma. Met 34 punten was Kawhi Leonard andermaal de matchwinnaar. Boston en Milwaukee rechtten de rug na enkele nederlagen en Washington verloor dan weer zijn 1e wedstrijd in 14 dagen, geteisterd door corona.

  Dankzij de 7e overwinning naeen kwamen de Clippers (13 zeges, 4 nederlagen) naast stadsgenoot LA Lakers op kop van de Western Conference.

   

  Net als 2 dagen geleden tegen hetzelfde City (120-106) begon de thuisploeg furieus (36-19). Die kloof van 17 punten werd gehalveerd naar het einde, maar OKC kon nooit voor spanning zorgen. Daar zorgde Kawhi Leonard voor met 34 punten, 9 rebounds en 8 assists.

   

  Hij kreeg de nodige hulp van Serge Ibaka (17 ptn) en Reggie Jackson (14 ptn), enige minpunt was het uitvallen van Patrick Beverley met een knieblessure.

  De match van Leonard:

  Milwaukee en Boston staan opnieuw recht

  In de Eastern Conference lieten Milwaukee en Boston geen nieuwe steek vallen. Na 2 nederlagen op een rij tegen titelconcurrenten Brooklyn en Lakers versloeg Milwaukee Atlanta (129-115) onder leiding van een sterke Giannis Antetokounmpo (27 ptn, 14 rbs, 8 ass). 

   

  Boston won ruim tegen de Cleveland Cavaliers (141-103) en zette zo een punt achter 3 verliezen naeen. Jaylen Brown was de man van de match bij Boston met 33 punten, in 19 gespeelde minuten, historisch sinds de invoering van de shot clock in de jaren 50.

   

  Maar dé actie kwam van JaVale McGee van de Cavs, die een "coast-to-coast" uitvoerde: van de ene naar de andere kant, dribbel door de benen en dunk. Speciaal. 

   

  Philadelphia (12 zeges, 5 nederlagen) voert de stand aan, voor Milwaukee (10/6) en Boston (9/6).

  De match van Giannis:

  De "coast-to-coast" van McGee:

  Historische avond voor Brown:

  Memphis speelt weer niet, Washington eindelijk nog een keer

  Voorts maakte de NBA zondag bekend dat het duel van woensdag tussen Memphis en Chicago wordt uitgesteld wegens coronaperikelen. De Grizzlies komen immers niet aan het vereiste minimum van 8 spelers om de wedstrijd te spelen. Het is al het 5e uitstel op een rij voor het team uit Tennessee.

   

  In totaal werden nu al sinds de competitiestart op 22 december 21 NBA-matchen uitgesteld.

   

  Na 13 dagen zonder activiteit, zijnde 6 matchen, omdat corona zwaar had toegeslagen in de kern, kwam Washington nog eens in actie. In San Antonio gingen ze zonder pardon de boot in: 121-101. Omdat nog 6 spelers afwezig waren, deden de Wizards het maar met 8 spelers. Vedette Bradley Beal maakte 31 punten en maatje Russell Westbrook keerde terug na een quadricepsblessure met 9 punten.