Ga naar de inhoud

Dan toch geen Fabio Aru op het WK veldrijden

 ma 25 januari 2021 18:12
Fabio Aru ziet af van zijn plannen om mee te doen aan het WK veldrijden.
Fabio Aru ziet af van zijn plannen om mee te doen aan het WK veldrijden.

Vuelta-winnaar van 2015 Fabio Aru heeft afgezegd voor het WK veldrijden in Oostende. "Het was mooi om weer te crossen, maar de specialisten en jongeren verdienen meer hun plek in de WK-selectie", zegt de Italiaan van Qhubeka-Assos. 

Fabio Aru amuseerde zich enkele weken geleden als veldrijder. Op het Italiaans kampioenschap eindigde hij 10e, ook het WK in Oostende stond op zijn programma.

 

Maar Aru heeft zijn plannen gewijzigd. "Ik zal niet meedoen aan het WK veldrijden", zegt de 30-jarige ronderenner.

 

"Ik wil mijn plekje in de Italiaanse selectie afstaan aan de jongeren en specialisten in deze discipline. Zij hebben veel meer tijd gestoken in het veldrijden."


"Na enkele moeilijke jaren was het prachtig om weer te crossen. Ik wil iedereen in de veldritwereld bedanken die het mogelijk gemaakt heeft dat ik enkele veldritten heb kunnen afwerken."

 

Aru focust zich nu volledig op de weg "Ik ben weer gelukkig en gemotiveerd. Ik voel me heel goed bij mijn nieuw team Qhubeka-Assos."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.