Bart Tommelein over WK veldrijden in Oostende: "Ben gerustgesteld"

  Bart Tommelein

  Bart Tommelein stelde zondag nog de organisatie van het WK veldrijden in vraag, maar een dag later klinkt bij de burgemeester van Oostende een optimistischer geluid. "Ik ben gerustgesteld", vertelt hij aan Sporza.

  Door de opflakkerende coronapandemie vroeg Bart Tommelein zich in De zevende dag af of het WK veldrijden in zijn Oostende nog wel zou kunnen doorgaan. Maar na overleg met onder meer Minister van Sport Ben Weyts is Tommelein nu een stuk optimistischer.

   

  "We hebben alles goed besproken en we zullen sowieso nog nieuwe, verstrengde maatregelen voorstellen aan het expertenteam. Maar ik ben wel gerustgesteld omdat er geen uitbraak is van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in Oostende", zegt Tommelein.

   

  "Daarnaast ben ik ook overtuigd dat het parcours toch goed afgeschermd is, waar niemand hoeft te zijn die niet getest is. We dringen er ook op aan dat de mensen die daar zijn ook enkel de mensen zijn die daar écht nodig zijn. Ik heb er vertrouwen in dat het goed zal aflopen."

  Ik roep iedereen op om weg te blijven van het parcours. Het heeft geen enkele zin, want we zullen het hermetisch afsluiten voor het publiek.

  Bart Tommelein, burgemeester van Oostende

  Bart Tommelein zal ook zelf het goede voorbeeld stellen. "De burgemeester en de Schepen van Sport zullen dus niet naar het WK veldrijden gaan. Wij nemen geen risico. Iedereen die daar niet noodzakelijk hoeft te zijn, blijft daar weg. Dat is een voorwaarde die de stad gesteld heeft", benadrukt Tommelein.

   

  "Het is al heel jammer dat het WK moet plaatsvinden zonder publiek. Dat is een ramp, ook voor stad Oostende. Dat mensen die daar niet echt horen te zijn nu ook moeten wegblijven, is in het belang van iedereen."

   

  "Ik roep iedereen die toch een glimp wil opvangen dan ook op om weg te blijven van het parcours. Het heeft geen enkele zin, want we zullen het hermetisch afsluiten voor het publiek."