Stephen Curry springt over Reggie Miller naar de 2e plaats op de driepuntranglijst

Stephen Curry eert Reggie Miller door diens nummer 31 op te steken met zijn vingers.

Stephen Curry heeft Reggie Miller voorbijgestoken op de ranglijst van de meeste driepunters ooit in de NBA. Tegen de Utah Jazz maakte de draaischijf van de Golden State Warriors er vannacht 5 en zo staat zijn teller op 2.562 stuks. Enkel Ray Allen doet voorlopig nog beter.

Curry, nog altijd maar 32, is één van de beste schutters aller tijden in de NBA. In 12 seizoenen bij Golden State maakte 3-voudige NBA-kampioen ondertussen al 2.562 driepunters in amper 715 wedstrijden. Daarmee staat hij sinds vannacht tweede op de all time ranking.

 

Enkel Ray Allen doet nog beter met 2.973 stuks. Als alles goed gaat voor Curry, die toch wat blessuregevoeliger is dan vroeger, gaat hij in de loop van volgend seizoen Allen voorbij om alleen recordhouder te worden.

 

Het is zelfs realistisch om te denken dat Curry de eerste speler ooit zal worden met meer dan 3.000 gemaakte driepunters in het reguliere seizoen. "Records zijn er om gebroken te worden", zei Curry na de nederlaag tegen Utah (127-108).

 

"Ik heb er tijdens de wedstrijd van proberen te genieten want ik keek vroeger echt op naar Reggie Miller. Het is een heel speciaal gevoel."

De uitslagen van zaterdag:

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers: 110-114

Brooklyn Nets - Miami Heat: 128-124

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans: 120-110

Utah Jazz - Golden State Warriors: 127-108

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers: 90-101

Dallas Mavericks - Houston Rockets: 108-133

Phoenix Suns - Denver Nuggets: 112-120

NBA