Nieuwe vliegramp in Braziliaans voetbal eist 6 doden

  Het vliegtuigje stortte snel neer na het opstijgen.

  Iets meer dan 4 jaar na de vliegtuigramp waarbij bijna het hele team van Chapecoense om het leven kwam, heeft Brazilië een nieuw vliegtuigdrama beleefd. Een vliegtuigje, met aan boord 4 spelers van de Braziliaanse vierdeklasser Palmas Futebol e Regatas, stortte meteen na het opstijgen op het kleine vliegveldje van Porto Nacional neer. De 6 inzittenden kwamen allemaal om het leven.

  4 spelers, de voorzitter en de piloot wilden vertrekken naar Goiania, waar Palmas een bekermatch zou spelen.

   

  De Braziliaanse voetbalbond maakte bekend dat de wedstrijd voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Alle andere wedstrijden in Brazilië zullen voorafgegaan worden door een minuut stilte.

  De 6 slachtoffers:

  Medeleven van Chapecoense

  Het ongeval doet natuurlijk terugdenken aan de vliegtuigcrash op 28 november 2016, waarbij bijna het hele team van de Braziliaanse topploeg Chapecoense om het leven kwam. In totaal kwamen 71 mensen om het leven. Slechts 6 passagiers overleefden de crash. 

  De club betuigde meteen zijn medeleven op de sociale media.