Jos Verlooy springt meteen naar zijn eerste zege van het jaar

  De Belgische springruiters hebben een prima prestatie geleverd in de Grote Prijs van Salzburg. Jos Verlooy won in Oostenrijk met Varoune. Arnaud Doem eindigde op de 3e plaats, Karel Cox werd 4e.

  Jos Verlooy zette zijn titel van Belgisch Ruiter van het Jaar meteen glans bij door in zijn eerste Grote Prijs van het jaar ook de overwinning te pakken.

   

  De Duitser Christian Ahlmann, partner van de Belgische ex-international Judy-Ann Melchior, zette met Solid Gold Z de barrage sterk in met een nulronde in 43"59.

   

  Na hem kon onze landgenoot Arnaud Doem met de 11-jarige ruin Edgard de Prefontaine van het Belgische stamboek SBS eveneens de nul vasthouden, maar met een chrono van 50"95  kon hij Ahlmann niet van de leidersplaats stoten.  

   

  Nadien was het aan het Belgische kampioenenduo Jos Verlooy/Varoune om een gooi naar de zege te doen. Dat deden paard en ruiter met brio. Verlooy stuurde Varoune foutloos binnen in 43"22.

   

  Karel Cox pakte met Evert nog de 4e plaats. Het Belgische koppel was in de basisronde met 42 seconden rond de snelste van alle combinaties met 4 strafpunten.