Thibau Nys na niet-selectie: "Het WK houdt me niet meer bezig"

  Thibau Nys in Hamme.

  Thibau Nys (18) heeft geantwoord met de pedalen. Na het verrassende nieuws van begin deze week finishte hij in de Flandriencross als 2e belofte. "De niet-selectie maakt me sterker", sprak hij na de finish.

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij de junioren van vorig jaar zit volgens de bondscoach in een dip.

   

  De 18-jarige crosser liet weten dat hij met de pedalen zou antwoorden en dat deed hij vanmiddag. In de Flandriencross finishte hij als 14e en tweede belofte. Enkel Niels Vandeputte (20) presteerde beter met een 13e plaats.

   

  "Ik heb me geamuseerd", reageerde Nys junior voor onze microfoon. "In de eerste helft van de cross heb ik veel fouten gemaakt, maar daarna kwam ik erdoor. Ik vond de aansluiting met een mooie groep en ben uiteindelijk op mijn plaats terechtgekomen."

   

  De niet-selectie spookte naar eigen zeggen niet meer door zijn hoofd. Nys: "Het WK rijden was mooi geweest, maar daar ben ik niet meer mee bezig. Ik heb me er al lang overheen gezet. Het maakt me alleen maar sterker."

  Het WK rijden was mooi geweest, maar daar ben ik niet meer mee bezig. Ik heb me er al lang overheen gezet.

  Thibau Nys

  VIDEO: Thibau Nys na 14e plaats in Hamme

  Sven Nys: "Fijn dat hij knop omdraait"

  "Hij is in heel goeie doen", zag ook zijn vader Sven Nys in Hamme. "Het is fijn om hem de knop te zien omdraaien. Daar geniet ik van."

   

  "Thibau hoort thuis op een WK, vind ik, maar de bondscoach schat dat anders in. Ik kan alleen maar de andere beloften veel succes toewensen. Dat zijn ook stuk voor stuk goeie renners."