Coach tikt Dodi Lukebakio op de vingers: "Hij gebruikt zijn potentieel niet"

  Dodi Lukebakio heeft het even verkorven bij zijn coach in Berlijn.

  Dodi Lukebakio zal zich even moeten bezinnen. Onze landgenoot is door zijn coach om disciplinaire redenen uit de kern gehouden. "Je mag als trainer soms niet bang zijn om een speler wakker te schudden."

  Er zaten geen Belgen in de selectie van Hertha Berlijn voor de match tegen Werder Bremen. Aanvoerder Dedryck Boyata staat nog steeds aan de zijlijn met een enkelblessure en Dodi Lukabakio is disciplinair gestraft.

   

  Lukebakio kreeg van coach Bruno Labbadia een tik op de vingers. "Ik heb dit seizoen al te veel zaken van hem gezien die ik niet wilde zien", zei Labbadia voor de match voor de microfoon van Sky.

   

  "Hij voert zijn opgelegde taken op het veld niet altijd uit. Hij gebruikt zijn potentieel niet genoeg. Ik was ook helemaal niet tevreden over zijn prestatie tegen FC Keulen (0-0, vorige week zaterdag) en zijn invalbeurt tegen Hoffenheim (0-3 nederlaag, afgelopen dinsdag)."   

   

  "Iedereen mag fouten maken, maar je moet eruit leren en niet stil blijven staan", ging hij verder. "Je mag als trainer soms niet bang zijn om een speler wakker te schudden. Het gaat erom dat we als één ploeg op het veld staan."

   

  Lukabakio, die in november vorig jaar zijn debuut maakte bij de Rode Duivels, is aan zijn tweede seizoen in Berlijn bezig. Hij is meestal titularis en was dit seizoen al goed voor 3 goals en 3 assists. Het loopt de laatste weken stroef bij Hertha, zaterdag verloor het met 1-4 van Werder Bremen.