Zware crashes ontsieren afdaling mythische Streif: "Ik ben razend"

  Urs Kryenbühl maakt een vreselijke smak.

  De afdaling in Kitzbühel heeft door tal van valpartijen bijna 3 uur geduurd. Uiteindelijk won de Zwitser Beat Feuz, maar achteraf ging vooral de onveilige piste over de tongen.

  Na de afdaling van de Hahnenkamm-berg in Oostenrijk, de beroemde Streif, kwam de stoom uit de oren van de Fransman Johan Clarey. Gisteren was hij al ten val gekomen op de training en had hij de organisatie gewaarschuwd voor voornamelijk het gevaarlijke einde.

   

  Maar die sloegen dat advies schijnbaar in de wind. Urs Kryenbühl (gebroken sleutelbeen, afgescheurde ligamenten in de knie en een hersenschudding) en Ryan Cochran-Siegle (gebroken halswervel) waren de grootste slachtoffers. Zij moesten met de helikopter afgevoerd worden.

   

  Dit alles zorgde voor heel wat vertraging en dus ook verontwaardiging achteraf. "Ik ben razend op de FIS (Internationale skifederatie)", zei Clarey. "We vragen al 2 dagen om die laatste sprong minder ver te maken, Je komt daar aan met 145 km/u. Elk foutje is met zo'n snelheid een drama."

   

  Beat Feuz wist zich in die moeilijke omstandigheden wel rechtop te houden, en nog razendsnel ook. Hij was eerder al 4 keer 2e geworden. Matthias Mayer en Dominik Paris mochten mee op het podium.

  Ryan Cochran-Siegle wordt afgevoerd.