Clement na vertrek Diatta: "Net zoals mijn zoon die het huis verliet, gun ik het hem"

Zondag staat de topper tussen Club Brugge en KRC Genk op het programma. Een duel tussen de nummer 1 en 2. Club Brugge zal de klus zonder Krépin Diatta moeten klaren. De Senegalees vertrok naar AS Monaco. "Wie hem zal vervangen? Ik hoop dat de spelers het me zo moeilijk mogelijk maken", zegt Philippe Clement.

"Dennis? Ik wil nog het maximum uit hem halen"

Club Brugge zag Krépin Diatta gisteren vertrekken naar AS Monaco. Wie zal de Senegalees vervangen? Charles De Ketelaere? Of verloren zoon Emmanuel Dennis? "Dennis heeft de eerste keer weer met een grotere groep getraind", zegt Clement.

 

"Hij heeft een goede training gehad, zoals we van hem verwachten. Of hij met zijn hoofd nog bij Club Brugge zit? Ik heb er met hem niet over gepraat. Er is maar één waarheid en die is op het veld. En op het veld was hij vandaag bij Club Brugge."

 

"Het is heel simpel bij mij. Elke speler die in de club zit, daar ga ik tot het laatste moment alles voor doen om er het maximum uit te halen. Zolang Dennis hier is en hij toont op het veld dat hij in de ploeg wil staan, zal ik dat ook doen. Alleen is één goede training niet voldoende, dat moet op een langer periode. Dan bekijken we wel of hij hier na 31 januari nog is."

 

"Maar als coach moet je leren loslaten", weet Clement na het vertrek van DIatta. "Dat is gemakkelijker op het einde van het seizoen, als het seizoen is afgesloten. Maar je moet het de jongens gunnen. Krépin heeft in zijn 3 jaar bij Club grote stappen vooruit gezet."

 

"Hij is nog maar 21 jaar, dus dan weet je dat zulke jongens in de belangstelling komen te staan. Dat was deze zomer ook al. Alleen was er toen geen ploeg die zodanig doordrukte zodat het voor hem en de club acceptabel was. Maar nu wel, dat was zijn grote droom en dan moet je hem dat ook gunnen."

 

"Ik heb zelf een zoon die het huis heeft verlaten en dan moet je als ouder ook leren om hem dat te gunnen. Ik ben heel blij voor Krépin, maar uiteraard is het een gemis. want de voorbije periode heeft hij heel goed gepresteerd. Dit seizoen zat hij al aan 10 goals."

"Diatta zal nog stappen zetten"

"Wat ik het meeste zal missen aan Diatta? Hij was belangrijk met zijn diepgang, en zijn doelpunten uiteraard. Hij was ook zo goed als altijd beschikbaar. Hij heeft heel hard gewerkt en het is logisch dat hij de stap zet. En hij zal er nog zetten."

 

"Ik hoop dat de spelers het me zo moeilijk mogelijk maken om die plek op het veld nu opnieuw in te vullen. Ik heb niets liever dan moeilijke keuzes."

 

Niet enkel Diatta verliet blauw-zwart, ook Siebe Schrijvers zei Club vaarwel. Hij tekende een contract bij OH Leuven. WIl Clement op zoek naar meer ademruimte vooraan? "Alles doen we hier samen. Ook de transfer van Diatta werd een tijd geleden al met het bestuur doorgesproken."


"De club is heel hard aan het zoeken. Onze scouts zijn ook al heel sterk geweest in het halen van talentvolle spelers. We zullen de komende twee weken ook voort zoeken naar spelers."

"Vanaken is het zeker nog niet verleerd"

Over naar de wedstrijd van zondag tegen Genk. Bij winst zet Club Brugge Genk nu al op 12 punten. "Ik denk dat dat nog niet dikwijls gebeurd is", zegt Clement. "Maar we moeten daar niet te veel mee bezig zijn."

 

"Na de tweede helft tegen KV Mechelen heb ik me één keer boos gemaakt. Sindsdien pakten we 28 op 33. Die reactie wil ik zien tot het einde van het seizoen. Dan kunnen er mooie dingen op ons pad komen."

 

Clement kan tegen Genk ook weer rekenen op Hans Vanaken, die terugkomt uit schorsing. "Of hij het al verleerd is? Neen, zeker niet", lacht de Club-coach. "Hij heeft even tijd kunnen nemen voor wat zaken waarmee hij sukkelde. Er zal een frissere Vanaken op het veld staan."