Jürgen Klopp: "Hoe stom zou het zijn om nu over de titel te praten?"

  Het Liverpool van Jürgen Klopp is aan het zwalpen.

  Is de toverformule uitgewerkt? Liverpool heeft nu al 5 competitiematchen niet meer gewonnen en lijkt ook het scoren verleerd. Gisteren ging het ook nog eens op Anfield met de billen bloot. "Vertrouwen is als een klein bloemetje en het is duidelijk dat iemand er op getrapt heeft", filosofeerde Liverpool-coach Jürgen Klopp.

  Op 19 december verpulverde Liverpool Crystal Palace met 0-7, maar wellicht niemand had toen gedacht dat het de laatste zege van Liverpool in de competitie zou zijn. Een maand en 5 wedstrijden later wacht de kampioen nog altijd op een nieuwe driepunter.

   

  Op de koop toe liet het zich gisteren in eigen huis verrassen door Burnley. "Dit is een lastige nederlaag, eentje die ik moeilijk kan verklaren", begon coach Jürgen Klopp zijn analyse.

   

  "Ik heb geen spelers die denken dat het na een 0-7-zege wel zal loslopen. Ze hebben hard gewerkt, maar het lukte vanavond (gisteren) gewoon niet. Het was niet eenvoudig om deze match te verliezen, maar het is toch gebeurd."

   

  In de stand volgt Liverpool nu op 6 punten van leider Manchester United. "We hebben verloren van Burnley en hebben al 4 matchen niet meer gescoord: hoe stom zou het dan zijn om nu over de titel te praten?", was de klare taal van Klopp.

  "We moeten een nieuw plantje vinden"

  Liverpool bekampt United zondag in de FA Cup, daarna volgen competitiematchen tegen onder meer Tottenham, City, Leicester en Everton. Een pittig schema, met andere woorden.

   

  Jürgen Klopp: "Als je al een tijdje niet meer scoort, dan mis je vertrouwen. Dat zie je ook. Mensen vragen zich af hoe dat mogelijk is, want vorig jaar werden we kampioen."

   

  "Maar vertrouwen is als een klein bloemetje en bij ons heeft er duidelijk iemand op getrapt. We moeten een nieuw plantje vinden en daar zullen we in slagen."