Ex-wereldkampioen Jenson Button keert als adviseur terug bij Williams: "Zo blij"

  Jenson Button reed ook voor McLaren. Hier staat hij naast Stoffel Vandoorne.

  Jenson Button gaat opnieuw aan de slag bij Formule 1-renstal Williams. Niet als rijder, maar wel als "senior advisor". Button, die zijn carrière begon bij Williams, is in de wolken. "Er ligt veel werk op de plank, maar ik ben zo blij", zegt de 41-jarige Brit.

  Williams boekt al een hele tijd geen spraakmakende resultaten meer in de Formule 1. In de hoop verbetering te boeken, heeft de renstal Jenson Button aangesteld als adviseur.

   

  Voor Button is het een terugkeer naar zijn oude liefde. De Brit debuteerde in 2000 bij Williams in de Formule 1. Negen jaar later kende hij zijn hoogtepunt toen hij wereldkampioen werd. In 2017 zette Button een punt achter zijn F1-carrière.   

   

  "Ik ben zo blij opnieuw te kunnen zeggen dat ik voor Williams heb getekend", reageert Button. "Er ligt veel werk op de plank. Maar ik twijfel er niet aan dat dit team een schitterende toekomst wacht en ik kan niet wachten om te beginnen."   

  Ik twijfel er niet aan dat dit team een schitterende toekomst te wachten staat.

  Jenson Button

  De rijders die in 2021 voor betere resultaten bij Williams moeten proberen zorgen, zijn de Brit George Russell en de Canadees Nicholas Latifi. Het WK begint op 28 maart in Bahrein.