Ga naar de inhoud

Zidane na beker-exit: "Pijnlijk, maar we zitten nog in de Champions League"

Zinédine Zidane en Real Madrid liggen uit het Spaanse bekertoernooi.

Real Madrid zal de Copa del Rey dit jaar niet in zijn prijzenkast zetten. De Koninklijke ging er woensdagavond zonder pardon uit. Derdeklasser CD Alcoyano bleek in een bekerwedstrijd na verlengingen met 2-1 te sterk.

Real Madrid klom bij Alcoyano op voorsprong, maar zag de derdeklasser in de slotfase op gelijke hoogte komen. 

 

In de verlengingen sloeg de derdeklasser, in ondertal, toe. Enkele minuten nadat Ramon Lopez met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd, bezorgde Juan Antonio Casanova Vidal Alcoyano de onverhoopte winst. 

 

Bijna alle Madrileense sterren hadden rust gekregen voor dit duel. Zo bleef Thibaut Courtois de hele wedstrijd op de bank, Eden Hazard viel na 98 minuten in. 

 

Zinédine Zidane slaat mea culpa na het debacle. "Nee, dit is geen schande", zegt de coach van Real. "Dit is voetbal, daarin gebeuren zulke dingen soms."

 

"Ik ben de trainer, dus de verantwoordelijkheid ligt bij mij. De spelers hebben van alles geprobeerd, maar het lukte niet."

 

"We moeten echter niet in paniek slaan. Het was een andere wedstrijd geworden als we het tweede doelpunt hadden gemaakt. Maar hun keeper verrichtte een paar goede reddingen."

 

"Pijnlijk is dit wel. Mijn spelers en ik houden niet van verliezen. Of de spelers nog vertrouwen in mij hebben? Ik denk dat wel, ja. We zitten nog in de Champions League en doen mee voor de Spaanse titel. We kunnen dit seizoen nog vanalles winnen."

De uitleg van Zidane:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.