Ga naar de inhoud

Van Aert tot 2024 bij Jumbo-Visma: "Er was nog interesse, maar ik wou blijven"

Wout van Aert won afgelopen jaar onder meer Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en 2 ritten in de Tour.

Wout van Aert heeft een nieuw contract getekend dat hem tot 2024 aan Jumbo-Visma bindt. Dat kondigde het Nederlandse team aan in een grappig filmpje met als rode draad: "Wout kan alles".

Ondanks al dan niet vage interesse van onder meer Ineos was er bij Wout van Aert nooit twijfel dat zijn toekomst bij Jumbo-Visma lag. "Ik wilde het zelf heel graag, omdat ik hier een stuk beter ben geworden."

 

"Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat ik de afgelopen jaren enorme stappen heb gezet. Ik heb veel aan de ploeg te danken. In mijn hoofd was de beslissing om bij te tekenen dan ook vrij snel duidelijk."

 

"Ik hoef je niet uit te leggen dat er meer interesse in me was, maar ik heb zelf nooit gesprekken met een ander team gevoerd. Mijn doel was altijd om mijn contract open te breken."

 

"We zijn het beste team van de wereld geworden. Het was voor mij dan ook het beste om te blijven. Ik ben blij dat het rond is en opgelucht dat ik me er over kan uitspreken."

"Hij is een ster. Geweldig om met zo'n persoonlijkheid te kunnen werken"

  • Richard Plugge (teammanager): "“Wout is een van de grote sterren van het wielrennen. Hij is de huidige nummer 3 van de wereld. Voor ons was het belangrijk om hem te behouden. Er waren misschien ook wel andere teams in Wout geïnteresseerd, maar zijn intentie was vanaf het begin om bij te tekenen. Daarna kostten de details alleen nog wat tijd."
 
  • Merijn Zeeman (sportief verantwoordelijke): "Wout heeft zich ontpopt tot een geweldige smaakmaker in het wielrennen, een ster zou ik wel willen zeggen. Hij is iemand die de sport leuker maakt om naar te kijken. We zijn er trots op dat hij nog jarenlang in geel en zwart zal rijden. Voor ons als coaches is het sportief geweldig om met zo’n persoonlijkheid en renner samen te mogen werken. Onze ploeg is de laatste jaren continu in ontwikkeling geweest. Dat geldt ook voor de ploeg rondom Wout in het voorjaar. Ik denk dat de analyse vorig jaar was dat de ondersteuning onvoldoende was. Daar zijn we mee in ontwikkeling. Dat zal de komende jaren verder gaan. Om ook op dat vlak sterker te worden en Wout de ondersteuning te geven die hij nodig heeft.”

Het grappige filmpje waarmee Jumbo-Visma de verlenging aankondigde: "Wout kan alles"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.