VIDEO: Welshe doelman vestigt wereldrecord met goal vanaf 96,01 meter

  Tom King legt aan voor het verste doelpunt ooit.

  De Welshe doelman Tom King heeft zich dinsdag in het Guinness Book of Records getrapt. In een wedstrijd in de Engelse 4e klasse scoorde de keeper van Newport County vanaf 96,01 meter.

  In de 12e minuut van de wedstrijd tegen Cheltenham trapte Tom King uit van in de kleine rechthoek. Gedragen door de wind en via één bots zag hij de bal vervolgens over zijn collega Joshua Griffith in doel verdwijnen.

   

  "Ik zou liegen als ik zei dat ik hem voor zijn doellijn zag staan en de intentie had om te scoren", vertelt de 25-jarige King. "Ik trapte wel bewust in de richting van het doel, maar dit resultaat had ik nooit durven te dromen."

   

  "Ik ben heel blij met het record. Ik krijg het Guiness Book of Records vaak als kerstcadeau, leuk dat ik er de volgende keer ook zelf insta", aldus King, die zijn wereldrecord niet kon bekronen met een overwinning. De match tegen Cheltenham eindigde op 1-1.

   

  Het vorige record stond overigens ook op naam van een doelman en werd in de Premier League gemaakt. De Bosniër Asmir Begovic, destijds bij Stoke City onder de lat, scoorde in 2013 al na 13 seconden vanaf 91,9 meter, in een wedstrijd tegen Southampton. Ook dat duel eindigde toen op 1-1.

  Bekijk het verste doelpunt ooit: