Valverde denkt aan stoppen: "Olympische Spelen worden mijn hoofddoel"

  Alejandro Valverde wil nog een laatste keer schitteren.

  Alejandro Valverde heeft tijdens de officiële ploegvoorstelling van Movistar Team laten weten dat hij na dit wielerjaar de stekker uit zijn carrière wil trekken. "Ik denk dat dit mijn laatste jaar wordt. Mijn grootste doel is de Olympische wegrit in Tokio", klinkt het bij de 40-jarige Spanjaard.

  Alejandro Valverde benadrukte deze donderdag zijn voornemen om professioneel met pensioen te gaan aan het einde van dit seizoen. "In mijn hoofd is dit mijn laatste jaar, maar ik begin met veel enthousiasme en alle goede bedoelingen aan dit wielerseizoen”

   

  Valverde, die in april 41 wordt, wil nog altijd schitteren: "De Spelen worden mijn hoofdoel", vertelt de gemotiveerde Spanjaard. 

   

  De Olympische wegrit wordt mijn voornaamste doel.

  Alejandro Valverde

  De jarenlange kopman van Movistar laat dit jaar de Tour de France links liggen. Hij zal zich vooral concentreren op de Ardennenklassiekers met de Olympische Spelen van Tokio dus als voornaamste doelstelling. Verder rijdt Valverde ook nog de Vuelta, die meer dan wellicht zijn laatste grote ronde wordt.

   

  Valverde maakte sinds 2002 het mooie weer in het wielerpeloton en reed een fantastisch palmares bij elkaar. Hij won 4 keer Luik-Bastenaken-Luik en kwam 5 keer als eerste over de meet in de Waalse Pijl. Hij behaalde 17 ritzeges in grote rondes en werd in 2018 wereldkampioen in Innsbruck.