Minnen en Van Uytvanck kunnen samen trainen: "Mogen 5 uur per dag kamer verlaten"

  Greet Minnen vroeg Alison Van Uytvanck eind vorig jaar ten huwelijk.

  In Melbourne zitten nog heel wat tennissers in quarantaine in afwachting van de Australian Open, die op 8 februari van start gaat. Onder hen ook Greet Minnen (WTA-110) en Alison Van Uytvanck (WTA-65). Het koppel, dat sinds eind vorig jaar verloofd is, vindt de situatie allesbehalve ideaal, maar de twee begrijpen de toestand.

  Heel wat spelers klagen over de quarantainemaatregelen die de lokale overheid hen oplegt door het coronavirus. Een paar dagen geleden vergeleek de Spaanse tennisser Roberto Bautista Agut de quarantaine nog met "een gevangenis met wifi", al heeft hij zich daarvoor al verontschuldigd.

   

  Voor Greet Minnen en Alison Van Uytvanck zijn de maatregelen streng, al hebben ze in tegenstelling tot andere spelers meer speling. "Al 2 dagen mogen we nu 5 uur per dag onze kamer verlaten. Het doet goed een luchtje te scheppen. We zijn erg blij dat we samen kunnen trainen", vertelt Minnen. 

  We mogen nu 5 uur per dag onze kamer verlaten. We zijn erg blij dat we samen kunnen trainen.

  Greet Minnen

  "De Australische autoriteiten zijn heel streng, we worden elke dag getest", zegt de 23-jarige Minnen. "We zijn heel blij dat de Australian Open kan doorgaan en dat Tennis Australia veel inspanningen voor ons heeft geleverd.

   

  Het duo zit in quarantaine in het Pullman Melbourne Albert Park, met zicht op Port Phillip Bay en het Formule 1-circuit. Naast het trainen houden ze zich bezig met andere dingen: "We hebben hier een PlayStation en we kregen een hometrainer in de kamer", besluit de nummer 110 van de wereld.