Dury: "Wat is het volgende? Moet de keeper een blinddoek aandoen?"

  Bostyn kon zijn oren niet geloven.

  Zulte Waregem gaf in eigen huis in de toegevoegde tijd een punt weg tegen OHL na een gekke penaltyfase. Doelman Bostyn pakte de elfmeter van Hubert, maar de VAR floot hem terug. De keeper was te snel van zijn lijn en bij de herkansing ging de elfmeter er wel in. "Dit is muggenziften", reageerde een cynische Francky Dury.

  "Ik vond dat we goed begonnen waren. De 1e helft hadden we behoorlijk goed onder controle", vatte Essevee-coach Dury de match van zijn ploeg samen. "Maar we lieten OHL nog scoren voor de rust en ze kregen daardoor veel vertrouwen. In de tweede helft had OHL het betere van het spel."


  Maar over de penaltyfase was Dury scherp. "Het is spijtig dat die penalty opnieuw genomen moet worden. Sommige mensen in het VAR-busje doen het goed, sommigen hebben ongelooflijk veel plezier met dat speeltje."

   

  "Een keeper verdedigt een doel van 18 vierkante meter en hij staat een beetje voor zijn lijn en dat keur je af. Ik vind dat overdreven en die overdreven beslissingen moeten eruit. Je moet een doelman toch nog een schijn van kans geven?"

  Sommige mensen in het VAR-busje doen het goed, sommigen hebben ongelooflijk veel plezier met dat speeltje

  "Bostyn pakt een penalty en dan ben je trots, maar hij wordt teruggefloten voor een bagatel. Die logica betekent dat ook alle gescoorde penalty's waar een doelman met een voet voor zijn lijn staat opnieuw genomen moeten worden. Meer nog, bij de penalty die ze wel scoorden, stonden er al OHL-spelers in de box. Dus die moest eigenlijk nog eens opnieuw."


  "Wat is de volgende stap? Moet de keeper worden geblinddoekt? Of moet hij met zijn rug naar de strafschopnemer gaan staan? Dit was muggenziften. En morgen staan de kranten vol met dit verhaal en dat is niet goed. Pas op, we moeten ook naar onszelf kijken, maar we verliezen in de laatste seconden en dat is altijd zuur."