Ronaldo is record rijker, maar focust op de titel: "De Scudetto is haalbaar"

  Cristiano Ronaldo.

  Het is voer voor discussie, maar Cristiano Ronaldo scoorde gisteren in de Supercoppa het 760e doelpunt uit zijn carrière en is meteen topschutter aller tijden. Over het totaalpakket van de Portugees bestaat geen twijfel, over dat van zijn voorgangers wel. Maar de eergierige Juve-vedette had na de Italiaanse Supercup - misschien ietwat atypisch - enkel oog voor het collectief.

  Dat Cristiano Ronaldo zijn stempel op de voetbalgeschiedenis drukt, is al langer dan vandaag duidelijk. 

   

  Het telraam met doelpunten in zijn carrière sprong gisterenavond op 760 en de voetbalgemeenschap beschouwt dat cijfer in één klap als een record. 

   

  Ronaldo steekt de Tsjechische spits Josef Bican voorbij. Zijn productiviteit zou op 759 treffers zijn blijven hangen, maar over dat cijfer wordt dan weer gediscussieerd. 

   

  Bican was een scherpschutter in de jaren 30 en 40 en hoe goed werden de statistieken toen bijgehouden? Om nog waar te zwijgen van de vele doelpunten van Pelé in oefenmatchen die niet worden meegeteld.