"Wie deelneemt aan de Super League, zal niet mogen deelnemen aan het WK"

  Real Madrid zou een van de deelnemers zijn aan de Super League.

  Voetballers en/of clubs die meestappen in het verhaal van de (nieuw op te richten) Super League (of een andere nieuwe competitie die buiten de bevoegdheid van de overkoepelende bonden valt) zullen niet mogen deelnemen aan de "normale" FIFA-competities, inclusief de Wereldbeker.

  Over de Super League wordt al enkele jaren gepalaverd. Een 16-tal Europese topclubs zou de krachten bundelen om een soort van supercompetitie op te starten en zich zo de facto afscheuren van de huidige Champions League.

   

  De UEFA en FIFA zouden op die manier buitenspel gezet worden, maar zo ver willen beide confederaties het niet laten komen. Het is de wereldvoetbalbond FIFA die vandaag waarschuwt dat spelers die deelnemen aan een mogelijke Super League (of vergelijkbare competitie) niet zullen mogen deelnemen aan FIFA-competities, daarbij ook het WK.

   

  "We willen nogmaals beklemtonen dat zo'n competitie niet door de FIFA erkend zou worden, en ook niet door de 6 continentale federaties. Dus elke club of speler die er toch aan deelneemt, zal geen toegang krijgen tot een competitie van de FIFA of een confederatie. En daarbij hoort ook het wereldkampioenschap", meldt de FIFA kordaat. 

  Mededeling van de FIFA: