Italiaanse Supercup: opsteker voor Pirlo, nieuwe mijlpaal voor Ronaldo

  Kampioen Juventus heeft bekerwinnaar Napoli met 2-0 verslagen in de Italiaanse Supercup. Cristiano Ronaldo opende het bal, met zijn 760e officiële doelpunt. Hiermee steekt hij Josef Biscan voorbij en wordt hij topschutter aller tijden.

  Napoli-Juventus was een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen. Toen triomfeerde Napoli en ook nu leek het goeie papieren te hebben. Bij Juventus draait het de laatste weken immers vierkant.

   

  Dat bleek ook in de eerste helft. Gelukkig was Szczesny op niveau. Hij redde briljant op de kopslag van Lozano.

   

  Gelukkig voor Juventus zorgde invaller Bernardeschi voor een extra stroomstoot, al was het toch weer Ronaldo die de trekker overhaalde. Met 760 goals doet hij nu beter dan Josef Biscan, die tot nu toe topschutter aller tijden was, over alle competities heen.

   

  Bij Napoli viel Mertens, pas terug uit blessure, nog in. Hij verzilverde zelfs een penalty, maar die werd door Insigne naast geschoten. Morata zorgde in de extra tijd voor de zekerheid, de eerste trofee voor Andrea Pirlo als coach.

  De doelpunten uit de Italiaanse Supercup