Barcelona-trainer Koeman hoopt op strafvermindering voor Messi

Ronald Koeman werd vorige zomer aangesteld als nieuwe coach van Messi en co.

Barcelona maakte zondagavond geen al te beste beurt. De Blaugrana verloren de Supercopa tegen Athletic Bilbao met 2-3 en op de koop toe pakte Lionel Messi, voor het eerst in zijn carrière, een rode kaart. De 33-jarige Argentijn kreeg een schorsing van 2 speeldagen. Zijn Nederlandse coach Ronald Koeman hoopt op een strafvermindering.

In de finale van de Spaanse Supercup kreeg Leo Messi in de toegevoegde tijd van de verlengingen een rood karton onder zijn neus geduwd na een slagbeweging richting Bilbao-speler Asier Villalibre. De sanctie van de Spaanse voetbalbond (RFEF) was niet mild: de Argentijnse superster kreeg 2 speeldagen schorsing.

 

Barcelona liet meteen weten in beroep te gaan. De Catalaanse club vindt de straf te zwaar, Messi werd in zijn vorige 752 duels bij Barça immers nooit uitgesloten.

 

Ook de Nederlandse trainer Ronald Koeman vindt de sanctie wat ver gaan:

"Ik hoop dat de schorsing teruggebracht kan worden. Zo niet zullen we 2 wedstrijden zonder 'Leo' moeten spelen"

 

Indien De Vlo toch 2 speeldagen aan de kant moet blijven, mist hij de bekerwedstrijd bij derdeklasser Cornella (donderdag) en het competitieduel bij Elche (zondag).

 

De Catalanen zijn dit seizoen wat op de sukkel, maar Koeman bekijkt het nog altijd positief: "Iedereen baalde om het resultaat in de Supercup, maar we kijken vooruit", klinkt het.