Ga naar de inhoud

Wint Oliver Naesen in 2021 eindelijk grote klassieker? "Met Greg erbij kan het"

Oliver Naesen in de nieuwe kleuren van zijn team.

Oliver Naesen (30) wil komend seizoen met boezemvriend Greg Van Avermaet aan zijn zijde eindelijk een klassieker winnen. "We hadden allebei nood aan iemand om ons te helpen tussen de hellingen", zegt Naesen op de persdag van het Franse team.

Op stage met AG2R: "Ploeg heeft prima versterkingen aangetrokken"

"De Belgen vormen geen ploeg in de ploeg"

De Belgen zijn in 2021 met z'n vijven bij AG2R-Citroën. Oliver Naesen en Greg Van Avermaet horen bij de kopmannen van het team, Stan Dewulf, Lawrence Naesen en Gijs Van Hoecke krijgen vooral een ondersteunende rol.

 

Wat vinden de Fransen er eigenlijk van dat de Belgen met zoveel zijn? "We hebben onderling afgesproken dat we geen ploeg in de ploeg willen vormen", zegt Oliver Naesen op de persdag van het team. 

 

"De komst van Greg doet wel wat. Hij heeft toch een zekere vedettenstatus en dat vinden ze hier leuk. Ik ken iedereen in dit team ondertussen vanbinnen en vanbuiten. Je merkt toch dat ze heel beleefd en bedeesd met hem omgaan."

 

Wat betekent de komst van Van Avermaet nu concreet voor boezemvriend Naesen in de koersen? "We hadden allebei nood aan iemand om ons te helpen op de stukken tussen de hellingen. Andere teams zaten daar bijvoorbeeld met vijf in de finale en konden daardoor om de beurt aanvallen."

 

"Met iemand als Greg aan mijn zijde zou dat niet mogen gebeuren. Ik zal altijd iemand meehebben waarop ik kan vertrouwen. Greg is trouwens niet alleen, want met Bob Jungels trokken we ook niet de eerste de beste aan (Jungels rijdt wel geen Vlaamse klassiekers, red)."

Greg en ik hadden allebei nood aan iemand om ons te helpen op de stukken tussen de hellingen. Andere teams zaten daar bijvoorbeeld met vijf in de finale en konden daardoor om de beurt aanvallen.

Oliver Naesen

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen op trainingskamp in Spanje.

"Sprinten tegen Wout of Mathieu gaat niet veranderen met Greg erbij"

Met ook nog Stan Dewulf erbij is de klassieke kern van AG2R flink versterkt. Voelt Naesen dat? "Natuurlijk. Die transfers zijn ook heel gericht gedaan. De renners zijn erbij gekomen om echt mee te kunnen doen in de klassiekers."

 

"Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik voorlopig enkel het positieve zie in de komst van Greg Van Avermaet. Toen ik einde contract was, vroegen ze mij hoe ik het beter kon doen in de klassiekers. Ik kon naar een sterkere ploeg gaan of alleen blijven proberen en hopen dat de rest slechter wordt. De ploeg heeft die vraag voor me opgelost door veel sterke renners aan te trekken."

 

"Toen ploegmanager Vincent Lavenu vorig jaar eerst polste bij mij of ik het zag zitten dat Greg bij ons in de ploeg zou komen, vond ik dat wel leuk. Dat streelde een beetje mijn ego."

 

Liggen alle puzzelstukjes nu goed om eindelijk een klassieker te winnen? "Ik heb nooit gezegd dat ik geen grote koersen kon winnen omdat ik niet in een sterke ploeg zat. Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest en dit jaar gaat het een pak gemakkelijker zijn."

 

"Ik ben nog nooit op de Oude Kwaremont uit de wielen gereden om maar een voorbeeld te geven. De beslissing valt vaak op het vlakke en daar moeten we nu met meer zitten. Sprinten tegen Wout van Aert of Mathieu van der Poel gaat niets veranderen met Greg erbij, maar het is wel gemakkelijker om de sprint te ontlopen met twee."

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik voorlopig enkel het positieve zie in de komst van Greg Van Avermaet.

Oliver Naesen

"Vertrek Bardet brengt kansen met zich mee"

De rondeploeg van AG2R is dan weer Romain Bardet kwijt. "Voor hem is het goed dat hij dit team kon verlaten. Een nieuwe lucht gaat hem goed doen. Voor ons is het een aderlating in de grote ronden. Met hem erbij ging je met een doel naar de Tour. Anderzijds brengt het kansen met zich mee om jezelf heruit te vinden als ploeg."