NBA: Harden slaat weer toe bij Brooklyn, Warriors dichten Lakers-kloof

  James Harden (13) (en maatje Kevin Durant) zette de beste prestatie neer in 2 duels voor een nieuw team

  James Harden is aan zijn wittebroodsdagen toe bij Brooklyn na zijn felbesproken overstap van Houston. Na zijn triple double zaterdag kwam hij gisteren in zijn 2e match voor de Nets tot 34 punten en 12 assists. Daarmee zet hij de beste start van een NBA-speler voor een nieuwe club neer. De Nets klopte de Bucks trouwens met 125-123.

  Harden was sowieso ook de eerste Net die in zijn 1e 2 duels voor het team 30 punten of meer kon scoren. Gisteren deed hij daar nog 4 rebounds bij. Giannis Antetokounmpo had net als Harden 34 punten (naast 12 rebounds en 7 assists), maar de vedette van Milwaukee kon niet rekenen op een maatje als Kevin Durant.

   

  Durant gooide ook 30 punten door de ring, waarvan de beslissende driepunter op 36 seconden van het einde: 125-123. Het was een dubbeltje op zijn kant: in het laatste quarter ging de leiding 10 keer in andere handen over. Met 13 punten in de laatste 12 minuten trok Harden zijn nieuwe team mee over de streep.

   

  "The Beard" was de eerste speler in de NBA-geschiedenis die minstens 30 en 10 liet noteren in de statistieken in zijn 1e 2 duels voor een nieuw team. Zaterdag tegen Orlando haalde hij 32 punten, 12 rebounds en 14 assists.

   

  Durant maakte voor de 4e keer in 5 duels +30 punten, zijn driepunter hielp Brooklyn aan een 4e zege op een rij en maakte een eind aan 8 thuisnederlagen tegen Milwaukee.

   

  De Bucks, die de 1e plaats in de Eastern Conference, moeten afstaan aan Boston, hadden even goed nog kunnen winnen, maar de buzzer-poging van Khris Middleton (25 ptn) rolde over de ring en viel eraf.

  Tweets over de topper en Harden:

  Warriors halen Lakers in, Curry neemt maat van James

  De Golden State Warriors zorgden voor een grote verrassing in Los Angeles, waar de Lakers een voorsprong van 19 punten in het 1e quarter uit handen gaven. De thuisploeg leek de match onder controle te hebben, maar Stephen Curry en Draymond Green zorgden met de nodige magie op het einde nog voor een ommekeer.

   

  Green maakte er met 2 lay-ins in de slotfase 110-112 van in het voordeel van de Warriors, een verre bom van Curry (26 punten) zorgde voor 110-115 op 1 minuut van het einde.

   

  Met 2 vrijworpen van LeBron James (19 punten) en 1 van Dennis Schröder (25 punten) hadden de Lakers nog alle kans om te winnen bij 113-115, maar de Warriors maakten het James voldoende lastig bij een laatste driepuntpoging, die at the buzzer van de ring wegkeilde. De Lakers blijven wel leider in de Western Conference.

  Het beste van de Warriors in LA:

  Fraaie no-look pass van LeBron James en Stephen Curry:

  De beslissende driepunters van Curry en Durant vanuit alle hoeken:

  Uitslagen van maandag:

  New York-Orlando 91-84
  Atlanta-Minnesota 108-97
  Miami-Detroit 113-107
  Portland-San Antonio 104-125
  Memphis-Phoenix 108-104
  Brooklyn-Milwaukee 125-123
  Toronto-Dallas 116-93
  Chicago-Houston 125-120
  LA Lakers-Golden State 113-115