Marca: "Transfervrije Alaba tekent voor 4 jaar bij Real Madrid"

David Alaba speelt sinds 2008 in München. De centrale verdediger won er 2x de Champions League en 9x de titel.

Real Madrid versterkt deze zomer zijn verdediging met de Oostenrijkse international David Alaba, zo bericht de Spaanse krant Marca. De 28-jarige voetballer heeft bij Bayern München een aflopend contract en kan bij de Koninklijke voor 4 jaar tekenen.

Alaba speelt sinds 2008 voor Bayern München. De centrale verdediger won met de Rekordmeister onder meer 2 keer de Champions League en 9 keer de Duitse titel.

 

In november sprongen onderhandelingen over een contractverlenging tussen Bayern en de vertegenwoordiger van Alaba, Pini Zahavi, af. Sinds 1 januari mag de Oostenrijkse topverdediger vrij onderhandelen met andere clubs.

 

Marca, goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij Real, weet dat Alaba bij Real Madrid ploegmaat zou worden van Thibaut Courtois en Eden Hazard. Zijn marktwaarde wordt geschat op 65 miljoen euro.

 

Ook andere Europese topclubs als Manchester City, PSG en Liverpool zouden op zijn handtekening azen. In december werd Alaba voor de 7e keer tot Oostenrijks voetballer van het jaar uitgeroepen.

Bayern-coach: "Belangrijk dat hij geconcentreerd blijft"

De toekomstkwestie van David Alaba sleept al een tijdje aan. "Ik heb nog niets gehoord", pikte Bayern-trainer Hansi Flick vandaag in op de geruchten. 

 

"Zijn mogelijke vertrek zou ongetwijfeld voor een verandering zorgen binnen ons team. Het is vooral belangrijk dat hij geconcentreerd blijft op onze wedstrijden. We zien dan wel wat er nog gebeurt."

Sportjournalist Fabrizio Romano bevestigt het verhaal. Hij is ook doorgaans goed ingelicht.