Israel Start-Up Nation wil snelle vaccinatie: "Al willen we niet voorkruipen"

  Israel Start-Up Nation versterkte zich dit jaar met 4-voudig Tourwinnaar Chris Froome

  Nadat een kleine twee weken geleden UAE Team Emirates zijn renners al het coronavaccin had toegediend, wil nu ook de ploeg van onder anderen Chris Froome en Sep Vanmarcke een snelle vaccinatie. "We willen niet lang meer wachten, maar we willen ook niet voorkruipen", klinkt het bij Sylvan Adams, teameigenaar van Israel Start-Up Nation.

  Ondertussen is in Israël al een kwart van de bevolking gevaccineerd tegen het coronavirus. Sylvan Adams wil liever niet te lang meer wachten. "Het is voor ons heel belangrijk om met ons team het fietsen in Israël te promoten", aldus de flamboyante teameigenaar.

   

  In Israël wordt het vaccin van Moderna en Pfizer gebruikt en op dit moment wordt bestudeerd of de renners van de Israëlische WorldTour-ploeg kunnen gevaccineerd worden.  

  We willen een snelle vaccinatie, maar we willen ook niet voorkruipen

  Sylvan Adams, teameigenaar Israel Start-Up Nation

  "We hebben goede contacten met het Ministerie van Volksgezondheid, maar we willen niemand voorkruipen" , benadrukt Adams. 


  "Als het mogelijk is, geven we op onze tweede trainingsstage de renners die daar aanwezig zijn al het vaccin. Hopelijk komt er binnenkort een volwaardig protocol hierrond", besluit de teameigenaar.