Ga naar de inhoud

meest recent

Baptiste Planckaert mist voorjaar door knieblessure: "Keek er echt naar uit"

 di 19 januari 2021 17:27
Baptiste Planckaert in het truitje van zijn vorige werkgever.

Baptiste Planckaert, die deze winter Bingoal-Wallonie Bruxelles inruilde voor Intermarché-Wanty-Gobert, moet dit jaar noodgedwongen passen voor de voorjaarklassiekers. Een knieblessure houdt de 32-jarige Belg aan de kant. 

Baptiste Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een zogenaamde "wielrennersknie". "Hij heeft een prepatellair frictiesyndroom (het meest frequente wrijvingsprobleem bij renners) aan zijn rechterknie", legt ploegdokter Simon Verdonck uit.  

 

De Belgische wierlerploeg Intermarché-Wanty-Gobert, die vanaf dit jaar een WorldTour-ploeg is, maakte dinsdag bekend dat Planckaert afgelopen vrijdag succesvol is geopereerd. 

De duur van de revalidatie is nog onzeker, maar ik hoop binnen drie weken opnieuw op het zadel te zitten 

Baptiste Planckaert

"Ik had erg veel zin in het komende seizoen met mijn nieuwe ploeg. Door deze blessure moet ik mijn voorbereiding op het voorseizoen opgeven", reageert een teleurgestelde Planckaert.

 

"De duur van de revalidatie is onzeker, maar ik hoop binnen drie weken opnieuw op het zadel te zitten om aan mijn lange comeback te beginnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.