Ga naar de inhoud

Undercover-acteur Sebastien Dewaele: "Weer fijn om KVO-fan te zijn"

Sebastien Dewaele: "Voor veel supporters is Marc Coucke persona non grata."

Met 10 op 12 gaat het KV Oostende voor de wind. De kustploeg heeft koers gezet richting de subtop en mag vanavond op bezoek bij leider Club Brugge. Acteur en KVO-ambassadeur Sebastien Dewaele is in zijn nopjes.

"Het is momenteel erg fijn om KVO-fan te zijn. Het voelt veel beter aan dan vorig jaar", lacht Sebastien Dewaele in een gesprek met Sporza. "Vorig seizoen leefden we het hele seizoen in spanning, nu heerst de rust."

 

"Het plaatje klopt helemaal", zegt de acteur die u kent uit reeksen als Bevergem, Eigen Kweek of Undercover. "En ze spelen dan nog eens mooi voetbal ook. Dat kan ik ten zeerste appreciëren."

 

Een pluim op de hoed van coach Blessin?"Hij is een zegen voor Oostende", antwoordt Dewaele met een kwinkslag.

 

"Hij heeft een nieuwe speelstijl geïntroduceerd bij KVO. Dit seizoen zien we inzet, overgave en een teamspirit. Een groot verschil met vorig seizoen."

Dit seizoen zien we inzet, overgave en een teamspirit. Een groot verschil met vorig seizoen.

Sebastien Dewaele

"Sakala speelt als een echte Oostendenaar"

"In het begin van het seizoen wist ik niet hoe onze jonge kern het voor mekaar zou krijgen", gaat Sebastien Dewaele voort. "Dankzij een duidelijke tactiek lukt dat. De jonge gasten kunnen zich er duidelijk in vinden."

 

Een jongen springt erbovenuit voor de KVO-ambassadeur. "Ik heb een boontje voor onze spits Fashion Sakala. Hij speelt soms als een echte Oostendenaar: als een kip zonder kop", lacht Dewaele.

Na 21 speeldagen leunt zijn team tegen de top 4 aan. "De play-offs komen in zicht", weet de supporter. "Wie weet, wordt het wel Play-off I! Ambitie mag", lacht hij.

 

(lees voort onder de foto)

Fashion Sakala (r) is de lieveling van Sebastien Dewaele.

"Mooie momenten dankzij Marc Coucke"

KV Oostende beleeft weer hoogdagen zoals onder voorzitter Marc Coucke (die de club verliet voor Anderlecht). 

 

"Voor veel supporters is hij persona non grata, maar voor mij zijn voetbal en zaken twee verschillende werelden", reageert Sebastien Dewaele. "Dankzij Coucke hebben we mooie momenten beleefd in Oostende."

 

"Ik weet nog hoe ik als 12-jarige achter het doel stond in derde klasse. Toen had ik nooit durven te dromen dat we ooit Europees zouden voetballen tegen Olympique Marseille."

 

"En dat hij nu maar zijn plan trekt in Anderlecht", lacht Dewaele.

Sebastien Dewaele: "Voor veel supporters is Marc Coucke persona non grata, maar ik houd voetbal en zaken gescheiden."

VIDEO: KVO-fan Sebastien Dewaele gaat de Heizel verkennen (uit 2017)

VIDEO: Sebastien Dewaele als zanger van Preuteleute