Vertonghen test positief op corona, zware ruzie tussen Porto en Sporting

  Jan Vertonghen.

  De Final Four van de Portugese Ligabeker dreigt op chaos en een zwaar dispuut uit te draaien. Dat komt door 19 coronagevallen bij Benfica en twee bij Sporting. Rode Duivel Jan Vertonghen is een van de spelers die besmet zijn geraakt. Dat bevestigt zijn club.

  Benfica kondigde dinsdag zeventien nieuwe coronagevallen aan binnen zijn spelersgroep en technische staf. Vertonghen, Gilberto, Grimaldo, Diogo Gonçalves en Waldschmidt zijn de 5 spelers die positief hebben getest.

   

  De club gaf aan te wachten op de aanbevelingen van het Ministerie van Volksgezondheid over eventuele deelname aan competities de komende twee weken.

   

  Benfica zou het woensdagavond in de halve finales van de Portugese Ligabeker moeten opnemen tegen Sporting Braga, dat geen coronabesmettingen in zijn gelederen heeft.

  Haar in de boter tussen Porto en Sporting

  Vanavond (dinsdag) staan in de andere halve finale Porto en Sporting normaal gesproken tegenover elkaar, maar er zit een serieuze haar in de boter tussen beide clubs. Porto beschuldigde Sporting in een persbericht van "een aanval op de volksgezondheid".


  Volgens Porto wil Sporting twee spelers, die eerder een positieve test op COVID-19 aflegden, vier dagen vroeger dan voorzien opnieuw laten meespelen. De regerende landskampioen gaf aan "haar deelname aan de Portugese Ligabeker te zullen herevalueren indien de bevoegde instanties de spelers van Sporting geen tiendaagse quarantaineperiode opleggen, zoals voorzien is in het Portugese coronaprotocol".


  Sporting beschuldigde Porto er intussen van "onaanvaardbare druk" te hebben opgelegd. Ook Braga bekritiseerde Sporting al door te zeggen dat de club een voorkeursbehandeling vraagt.